طراحی سایت | برنامه نویسی

آموزش طراحی سایت و برنامه نویسی

طراحی سایت | برنامه نویسی

آموزش طراحی سایت و برنامه نویسی

جلسه 01: وردپرس چیست؟ چگونه سایت بسازیم؟

دوشنبه, ۲۱ مرداد ۱۳۹۸، ۰۳:۳۶ ب.ظ

شاید اسم وردپرس را زیاد شنیده باشید و دوست دارید بدانید وردپرس چیست؟ پس با ما همراه باشید.

روش­‌های کسب درآمد در تمامی دوره‌­ها با توجه به نیازهای اون دوره متفاوت هست. در حال حاضر هر فرد برای رسیدن به استقلال مالی و کسب درآمد نیازمند داشتن آگاهی از کسب و کار اینترنتی هست. همچنین لازمه‌­ی پیشرفت کسب و کارهای سنتی تبدیل آنها به کسب و کارهای آنلاین می‌­باشد.

همه کسب‌وکارهای سنتی نیاز دارند تا خود را بادانش روز مردم هماهنگ کنند و از روش‌های سنتی به سمت روش‌های نوین کسب درآمد تغییر مسیر دهند. امروزه نیاز هست تا همه ما یک کسب‌وکار اینترنتی داشته باشیم و روزبه‌روز در این زمینه موارد جدیدتری را یاد بگیریم.

داشتن درآمد کافی بدون نیاز به تخصص و سرمایه ایده‌­آل تمامی افراد است. شناخت نیازهای افراد جامعه و پاسخ به این نیازها باعث توسعه کسب و کار اینترنتی ­می‌­شود­. رسیدن به درآمد ایده‌­آل بدون احتیاج به برنامه­‌نویس و هزینه‌­های اضافی و فقط با ابتکارعمل از ویژگی­‌های این کسب و کار است. پس بیایید همین‌الان در مسیر کسب درآمد اینترنتی (کسب درآمد در خواب) قدم بگذارید. البته با وردپرس! بیایید ببینیم وردپرس چیست؟

خب اگر قصد دارید آموزش را رایگان شروع کنید این مقاله را ادامه بدید و با مبانی مقدماتی ساخت وبسایت اینترنتی آشنا شوید.

در این مطلب می‌خوانید:

چگونه سایت بسازیم؟

در این مقاله به شما گام‌­به‌­گام توضیح می‌­دهیم چگونه سایت خودتون رو از صفر بسازید. پس ازطی کردن مراحلی که در اینجا به آن اشاره می‌­کنیم به راحتی می­‌تونید سایت خودتون رو راه­‌اندازی کنید.

در واقع شما از ۳ طریق میتونید سایت بسازید:

 ساختن سایت از طریق ساخت یک وبلاگ و سپس نصب دامنه بر روی آن

استفاده از سایت سازها: شما باید در این سایت‌ها عضو بشید و بعد وب‌سایت خودتون رو ایجاد کنید.

استفاده از سیستم مدیریت محتوا CMS مثل وردپرس که در واقع نرم افزار هایی هستند که امکانات زیادی رو برای ایجاد وب‌سایت های مختلف  با کاربردهای گوناگون مثل فروشگاهی، شرکتی و… در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر می‌خواید وب سایت تون رو بدون اینکه به برنامه نویسی نیازی داشته باشد راه اندازی کنید باید از cms  استفاده کنید.

برای راه‌اندازی یک وب‌سایت چند مؤلفه اصلی رو نیاز داریم. که یکی یکی به بررسی این مؤلفه ها می‌پردازم. سپس شروع می‌کنیم به آموزش صفر تا صد راه‌اندازی سایت به‌صورت عملی و مدیریت آن با سیستم مدیریت محتوای وردپرس

دامنه یا دامین (Domain)

شما باید با توجه به موضوع سایتتون و اطلاعاتی که می‌خواهید روی آن قرار بدهید یک نام مناسب برای سایتتون انتخاب کنید(دامین هر سایت منحصر به خودشه و سایت دیگری امکان استفاده از اون رو نداره). شما باید سعی کنید نامی برای سایتتون انتخاب کنید که فهم آن برای کاربران سایت راحت باشد و به راحتی بتوانند آن را یاد بگیرند و بدون دردسر نام سایت شما رو جستجو کنند. نامی که برای سایتتون انتخاب می­کنید دارای یک پیشوند(www) و پسوند می­باشد(مثل ir, com, org).

جالبه بدونید که اکثر دامین‌های دو حرفی در واقع مخفف نام کشورها می‌باشند(برای مثال ir مخفف شده Iran است یا us مخفف شده­ی United States). اما به این نکته توجه کنید، دامینی که انتخاب می‌کنید بهتره است با موضوع  و محتوای سایتتون هماهنگ باشه چون این موضوع روی سئو سایت اثر می‌گذارد و انتخاب یک دامین متناسب با سایت می­تونه سئو سایت شما رو بالا ببره و باعث بشه سایت شما اعتبار بیشتری نزد گوگل به‌دست آورد.

بهترین پسوند دامنه برای راه اندازی سایت

جالبه بدونید که اکثر دامین‌های دو حرفی در واقع مخفف نام کشورها می‌باشند(برای مثال ir مخفف شده Iran است یا us مخفف شده­ی United States). اما به این نکته توجه کنید، دامینی که انتخاب می‌کنید بهتره است با موضوع  و محتوای سایتتون هماهنگ باشه چون این موضوع روی سئو سایت اثر می‌گذارد و انتخاب یک دامین متناسب با سایت می­تونه سئو سایت شما رو بالا ببره و باعث بشه سایت شما اعتبار بیشتری نزد گوگل به‌دست آورد.

برای مثال اگر یک سایت شرکتی دارید بهتره است از پسوند com استفاده کنید البته دات کام به معنای Commercial هست نه به معنای Company! توجه داشته باشید که دامین‌ها باید به‌صورت ماهانه یا سالانه تمدید یا خریداری شوند.

ثبت یک دامنه مناسب

برای راه اندازی یک سایت خوب قبل از هر چیزی باید یک دامنه مناسب برای خودتون ثبت کنید. دامنه یا دامین دقیقا همون آدرس وبسایت هست.

شما تقریباً هر روز در دنیای اینترنت با دامنه سر و کار دارید. در اینترنت وب‌سایت شما باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشه تا مشتری‌های شما بتونن با وارد کردن اون در مرورگر به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنه در واقع اسمی اختصاصی هست که هر وب‌سایتی برای متفاوت بودن و قابل دسترس بودن نسبت به بقیه وب سایت‌ها به خود می‌گیرد. قسمت اول هر دامنه www و قسمت دوم اسم دامنه (همان اسم سایت) و قسمت سوم پسوند موضوعی دامنه هست.

پسوند دامنه درواقع بیانگر نوع و زمینه فعالیت سایت شما هست.مثلاً پسوند ir به این معنی هست که سایت شما ایرانی هست و یا پسوند com که مخفف commerce هست به معنی سایت تجاری هست.نکته‌ای که باید بهش توجه داشته باشد این هست که دامنه‌ها اختصاصی هستند بنابراین قبل از ثبت دامنه شما باید مطمئن بشید که دامنه مد نظرتون خالی هست یا نه. به‌صورت سالیانه خریداری می‌شوند.مثلاً شما یک دامنه رو برای مدت یک یا چند سال خریداری می‌کنید بعد از به اتمام رسیدن این دوره اگر دوباره دامنه‌ی خود تون رو تمدید نکنید دیگران میتونن این دامنه رو در اختیار بگیرند.

چند مثال عملی

به عنوان مثال دامنه سایت گوگل google.com و دامنه سایت میهن وردپرس mihanwp.com هست. این یک تعریف کلی از domain سایت هست و این دامنه بیانگر نام سایت شما ، حوزه کاری شما یا ملیت شما باشه. به عنوان مثال دامنه های .co برای سایت های شرکتی و com برای سایت های بین المللی ( البته در اوایل برای سایت های فروشگاهی بکار میرفت ? ) و دامنه های ir مختص کشور ایران می باشند. دامنه چیست؟

هاست یا میزبانی وب (Host)

بخش هاست رو میتونیم دقیقا به یک فضای مغازه شباهت بدیم. فضای مغازه شامل فضا برای تمامی اجناس و خدماتی هست که شما به مشتری مغازه نمایش میدید. هاست هم دقیقا شامل محتوایی هست که میتونید به بازدیدکنندگان سایت نمایش بدید. این محتوا می تواند شامل متنی که همین الان دارید مطالعه میفرمایید باشه یا تصویری که ابتدای همین مطلب دیدید و یا فیلمی که در سایت ما مشاهده خواهید کرد.

این اطلاعات روی هارد یک کامپیوتر قوی که همیشه به اینترنت متصل هست و همیشه روشن هست قرار دارند و ما با استفاده از دامنه می‌توانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم. (اینقدر ساده و روون این رو توضیح دادم که خودمم روشن‌تر شدم 🙂 )

حالا باید دامین خود را روی یک هاست یا همان میزبان وب قرار دهید. هاست فضایی مشخص برروی شبکه اینترنت می‌باشد که تمامی داده‌های سایت شما بر روی این فضا قرار می­گیرد. البته همین هاست‌ها نیز به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست محلی(لوکال هاست)، هاست پرسرعت، هاست مجازی، هاست رایگان، هاست ابری، هاست نامحدود و هاست خوشه‌ای.

انواع هاست

هاست‌ها از نظر سیستم عامل به دو دسته تقسیم می‌شوند: ویندوز و لینوکس. شما برای مدیریت کردن هاستتون(مواردی مثل انتقال فایل و نصب قالب) باید از کنترل پنل استفاده کنید.

خب حالا دو مدل هاست داریم. هاست ویندوزی و لینوکسی که اینجا بیشتر در موردش توضیح دادیم. البته قبل از ادامه کار بهتره بصورت عملی آموزش خرید هاست و دامنه رو ببینید:

 

پس برای راه اندازی یک وب سایت به دو مورد نیاز هست که حتما باید داشته باشید

  • دامنه یا همان نام سایت
  • هاست یا همان فضای سایت

بعد از تهیه این دو مورد باید دامنه را به وسیله ی DNSهایی که شرکت ارایه دهنده هاست در اختیار شما قرار داده است به هاست خود متصل کنید.

هاست به معنی میزبان هست و فضایی از یک سرور همیشه روشن هست که برای سایت تدارک دیده شده است. در واقع شما اگر بخواهید که یک وب‌سایت داشته باشید باید بتونید اطلاعات سایت تون رو توی یک فضای امن و مطمئن در بستر اینترنت قرار بدهید به این صورت اطلاعات سایت شما در تمام جهان در دسترس هست.

انتخاب هاست مناسب

میزبان وبی که انتخاب می‌کنید خیلی مهمه چون فضایی هست که اطلاعات سایت روی آن قرار می‌گیرد و باید با توجه به میزان محتوا و حجم اطلاعاتی که قرار است روی سایت قرار دهید انتخاب کنید. هزینه سرویس‌های میزبانی وب با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می­گیرد متغیر است.

برای مثال هرچه فضای ذخیره اطلاعات بیشتری بخواهید هزینه شما بیشتر می‌شود. سرویس‌های میزبانی وب رایگان هم برای استفاده وجود دارند ولی با توجه به اینکه دارای محدودیت هستند و استانداردهایی رو رعایت نمی‌کنند پیشنهاد نمی‌شود که از این هاست‌ها استفاده کنید.

پس در انتخاب شرکتی که قصد دارید هاستتون رو خریداری کنید خیلی دقت کنید. همان طور که در قسمت قبل گفته شد باید دامین خود را ماهانه یا سالانه خرید یا تمدید کنید، هاست هم مثل دامین باید به صورت ماهانه یا سالانه خریداری یا تمدید شود.

هاست ویندوزی یا لینوکس؟

از محبوب­‌‌ترین کنترل پنل‌های ویندوزی می­توان به Website Panel, Plesk و از محبوب­ترین کنترل پنل‌های لینوکسی می­توان به Cpanel, DirectAdmin اشاره کرد که معمولا برای سایت‌هایی که با زبان­ asp.net و پایگاه داده­ی MYSQL ساخته می‌شوند از هاست‌های ویندوزی و سایت‌هایی که با زبان php و پایگاه داده‌ی MYSQL ساخته می‌شوند از هاست‌های لینوکسی استفاده می‌شود و با توجه به اینکه وردپرس با زبان php توسعه یافته است پیشنهاد می‌کنیم از هاست‌های لینوکس استفاده شود.

سایت استاتیک یا داینامیک؟!

قبل از هرچیز نیاز دارید که با انواع سایت‌ها آشنایی پیدا کنید و هریک از ویژگی‌های آن­ها را بهتر بشناسید تا بتوانید با توجه به نیازتون یک انتخاب درست داشته باشید، پس با ما همراه باشید تا با انواع آن­ها آشنا شوید.

سایت‌های استاتیک(ایستا) نسبت به سایت‌های داینامیک(پویا) امنیت بالاتری دارند، البته اگر در سایت‌های داینامیک(پویا) در طراحی و کدنویسی سایت از شیوه‌های درست استفاده شود می‌توان امنیت سایت را بالا برد.

 اما با توجه به اینکه سایت‌های داینامیک(پویا) دارای پنل مدیریت یا نرم‌افزارهای مدیریت محتوا مثل وردپرس هستند، بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی می­توان هر نوع تغییری رو در آن را اعمال کرد و با توجه به اینکه نیازی به مراجعه کردن به طراح وب نیست بخشی ازهزینه‌های بروزرسانی و اعمال تغییرات از بین می­رود.

در نتیجه اگر سایت شما نیاز به اعمال تغییرات زیادی داشته باشد، سایتتون رو باید از نوع داینامیک یا پویا انتخاب کنید تا نیازی به پرداخت هزینه به طراح وب نداشته باشید و خودتون بتونید این تغییرات رو به راحتی اعمال کنید. ولی اگر سایت کوچیکی راه اندازی می‌کنید که نیاز به اعمال تغییرات کمی داره سایت از نوع استاتیک یا ایستا برای شما گزینه‌ی بهتری خواهد بود.

دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما به دلخواه می­‌توانید از آن­ها استفاده کنید. روش اول سیستم‌های مدیریت محتوا(CMS) و روش دوم  طراحی و برنامه­ نویسی است.

ساخت سایت با سیستم مدیریت محتوا

سایتی که با سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد می‌کنید در واقع همان سایت‌های داینامیک یا پویا هستند. اگر در زمینه‌ی طراحی سایت مبتدی هستید و قصد دارید یک وب‌سایت ایجاد کنید پیشنهاد می‌کنیم که از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده کنید، چرا که طراحی و برنامه‌نویسی سایت بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر است.

سیستم مدیریت محتوا دقیقا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا همان content management system)CMS) یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوای تحت وب می‌باشد که شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری می‌توانید محتوا سایتتون(متن و فیلم و تصویر و هرچیز دیگری) رو مدیریت کنید. با استفاده از این CMS می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی از صفر تا صد یک سایت رو راه اندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامه‌نویسی شده سایت، به سایتتون محتوا اضافه کنید و محتوا رو به راحتی آب خوردن مدیریت کنید.

از ویژگی‌‌­های CMSها می­توان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه‌های سایت، دسته‌بندی مطالب، صرفه‌جویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشی‌سازی اشاره کرد. از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب می‌‌­توان به WordPress, Joomla, Drupal اشاره کرد.

خوشبختانه منابع فارسی مثل میهن وردپرس وجود دارند که با فعالیت در زمینه سیستم مدیریت محتوا “وردپرس” این امکان رو برای شما فراهم کرده‌اند تا با آموزش در این زمینه بتوانید سایت‌های قدرتمندی رو به وجود بیارید.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

سایت­ها برای مدیریت به دو نوع بخش‌­بندی می‌­شوند: یکی سایت­‌های استاتیک یا ایستا و دوم سایت‌های داینامیک یا پویا. سایت‌های استاتیک(ایستا) معمولا با زبا­ن‌های HTML, CSS ایجاد می‌شوند و هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک(پویا) برای ساخت دارند. اما با توجه به اینکه این سایت‌ها فاقد پنل مدیریت یا نرم­افزارهای مدیریتی مثل وردپرس هستند، شما برای اینکه بتوانید کوچک­ترین تغییری در سایت خودتون ایجاد کنید باید به طراح وب مراجعه کنید تا تغییرات رو برای شما اعمال کند که این موضوع علاوه بر وقت­گیر بودن هزینه زیادی نیز برای شما به همراه دارد.

برای راه اندازی وبسایت می تونید توسط نرم افزار های مختلفی سایت خودتون رو راه اندازی کنید. در علم طراحی و راه اندازی وبسایت برای پیاده سازی یک وبسایت باید کد هایی نوشته می شد. به عنوان مثال در زبان html برای اینکه یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کد های آن صفحه قرار میدادیم. خب این کار رو با نرم افزار های مختلف مثل Adobe Dreamweaver یا نرم افزار Frontpage میشد انجام داد اما برای مدیر یک شرکت یا یک بنگاه دار اصلا این کار جالبی نبود که با این کد ها و نرم افزار ها سر و کله بزنن و یا بد تر از اون نمیشد برای درج یک مطلب یا محصول یا خبر جدید یک صفحه جداگانه طراحی و کد نویسی کرد. این شد که cms ها یا سیستم های مدیریت محتوا وارد عرصه وب شدند.

هزینه CMS چقدر هست؟

یکی از مشکل‌هایی در گذشته که باعث می‌شد افراد کمتری به سمت داشتن وب سایت‌های اینترنتی برن هزینه‌ی خیلی زیاد برای طراحی وب سایت بود ولی امروزه با در دسترس قرار گرفتن سیستم‌های مدیریت محتوا دیگه چنین مشکلی وجود نداره. سیستم مدیریت محتوا نرم افزارهای تحت وبی هستند که به کمک آنها شما قادر خواهید بود که محتوای سایت تون رو مدیریت به روز رسانی و بازیابی کنید. شما با استفاده از سیستم مدیریت محتوا به راحتی میتونید سایت بسازید و با توجه به نیازتون و زمینه فعالیت سایت تون ویژگی‌های مختلفی رو در کمترین زمان و با صرف کمترین هزینه بهش اضافه کنید و در واقع یکی از مزایای بسیار مهم سیستم‌های تولید محتوا همین قابلیت انعطاف پذیری اونها با توجه به نیاز مخاطب هست.

کدهای HTML
کدهای HTML

CMS مخفف content management system هست که همون مفهوم مدیریت محتوا رو میرسونه . در CMS ها اطلاعات از یک دیتابیس خوانده شده و با اجرای کد ها و تجزیه تحلیل اطلاعات طی چند صدم ثانیه، این اطلاعات در معرض دید بازدیدکننده قرار داده خواهد شد.

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System به شما اجازه مدیریت اطلاعات و فایل‌های سایت و انجام تغییرات و محتوای سایت از طریق یک پنل ساده و البته فارسی را می‌دهد. پس سیستم های مدیریت محتوا عملا سایت شما را داینامیک می‌کنند. راستی فراموش کردم بگم که دو مدل سایت داریم. استاتیک و داینامیک. اگر می‌خواهید تفاوت بین سایت‌های استاتیک و داینامیک رو بدونید این ویدیو رو حتما ببینید.

یه خاطره

اوایل کارم چون با سیستم وردپرس آشنا نشده بودم یک وبسایتی راه اندازی کردم که برای قرار دادن مطالب جدید هر بار قالب رو توی نرم افزار Adobe Dreamweaver باز می کردم و کد های قالب رو تغییر می دادم. چون آموزش جامع و کاملی مثل دوره آموزش وردپرس از ابتدا تا انتها نبود٬ نمی دونستم که دقیقا باید چه کاری انجام بدم. اما شما همین الان چون مفهوم سیستم مدیریت محتوا رو درک کردید پس دیگه نیازی نیست هر بار قالب سایتتون رو تغییر بدید مثل من!

رضا حسینی راد – مدیر وب‌سایت میهن وردپرس

چرا پیشنهاد ما سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس است؟

چون شما با استفاده از این سیستم می‌توانید بدون کد نویسی و هیچ تخصص خاصی سایت خودتون رو راه‌اندازی کنید. همین‌طور این امکان رو دارید که کار با این سیستم رو در زمان بسیار کوتاهی یاد بگیرید چرا که استفاده از این سیستم بسیار راحت می‌باشد. همچنین با استفاده از وردپرس دیگر نیازی به استخدام یک فرد برای پشتیبانی سایتتون ندارید و خودتون می‌تونید سایتتون رو مدیریت کنید(در صورت نیاز می‌توانید از دوره‌های آموزشی میهن وردپرس که در این راستا جمع‌آوری شده است استفاده کنید).

در صورتی که بخواهید برنامه‌نویسی سایت و طراحی وب را آموزش ببینید نیاز به صرف هزینه و زمان بسیار زیادی هستید.

با استفاده از سیستم­های مدیریت محتوا شما قادر خواهید بود سایت‌های داینامیک(پویا) رو راه اندازی کنید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای(CMS) متن باز(open source) تحت وب و رایگان می‌باشد، شما با این نرم‌افزار مدیریت محتوا می­‌تونید محتوا و مطالب سایتتون رو به راحتی مدیریت کنید.

وردپرس چیست؟ خب شاید این سوال هم برای شما پیش اومده باشه که وردپرس چیه و اصلا به چه دردی میخوره. سعی می کنم این آموزش رو واضح و ابتدایی بنویسم تا دوستانی که تازه با مفاهیم اینترنت آشنا شدن هم بتونن این موضوع وردپرس چیست رو درک کنند.

وردپرس چیست

وردپرس یک نرم‌­افزار رایگان هست که با استفاده از آن می­‌توان گونه­‌های مختلفی از وب­‌سایت را بسازیم. وردپرس شامل تعداد زیادی قالب­‌های متنوع و پوسته­‌های وردپرسی است همچنین افزونه‌­های وردپرس به شما کمک می‌کند تا بخش‌­های مختلفی رو به سایت خود اضافه کنید. شما می­‌تونید با استفاده از وردپرس یک سایت رو بدون نیاز به مهارت برنامه­‌نویسی یا کمک گرفتن از برنامه‌نویس راه‌­اندازی کنید.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) همه کاره و چند منظوره تحت وب هست که با زبان PHP برنامه‌نویسی شده و می توانید با آن انواع سایت های وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راه اندازی کنید.

وردپرس یک نرم‌افزار ارائه محتوا به صورت متن باز است که بر اساس سادگی در کارکرد و سرعت و تجربه کاربری عالی متمرکز شده. وردپرس با یک جامعه فعال و قلبی متن باز شروع به کار کرده و می‌تواند به شما کمک کند یک وب سایت عالی راه اندازی کنید.

با وردپرس، هر نوع سایتی بسازید!

وردپرس توسط گروه automattic ساخته‌شده و در چند سال نخست فقط برای ایجاد سایت‌های وبلاگی استفاده می‌شد. اما طراحی و کد نویسی افزونه‌ها و قالب‌های حرفه‌ای وردپرس ماجرا را تغییر داد. امروزه شما هر نوع قالب وردپرس اعم از وبلاگی، مجله‌ای خبری، شرکتی، مشاور املاک، دانلود، شخصی، فروشگاهی، پزشکی و آموزشی را می‌توانید برای وردپرس پیدا کنید. پس وردپرس امروز می‌تواند برای شما هر نوع سایتی راه‌اندازی کند. بدون دردسر:D

خب اینجا می‌خوایم به زبان خیلی راحت در ارتباط با مفهوم وردپرس براتون توضیحاتی رو بدیم! وردپرس یه نرم افزار رایگان و متن باز می‌باشد. متن باز یا Open Source بودن یک نرم‌افزار به این معنی هست که هر فردی این امکان رو داره که این نرم افزارها رو بعد از بررسی ویرایش کنه و تغییراتی رو روش به وجود بیاره و توسعه بده! طراح این نوع برنامه‌های متن باز کد منبع برنامه را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند و در نتیجه اگر برنامه باگ و یا مشکل خاصی داشته باشد این اشکالات سریع‌تر پیدا و برطرف می‌شوند.

اما چرا وردپرس؟ وردپرس بهترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوای جهان است و البته از همه چی مهم­تر رایگان بودن وردپرس است. سایت‌های بزرگی همچون فیسبوک و CNN از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

متن باز بودن و …

در واقع به دلیل همین متن باز بودن ,وردپرس سیستم مدیریت محتوایی هست که قابلیت انعطاف پذیری خیلی زیادی داره به این معنی که شما با کمک این سیستم مدیریت محتوا قادر هستید هر نوع سایتی رو از قبیل: سایت شرکتی. فروشگاهی. خبری و … بسازید. شما اگه تا حدود با برنامه نویسی و کد نویسی آشنایی داشته باشید به راحتی قادر هستید که هر نوعی شخصی سازی روی وردپرس انجام بدید که یکی از دلایل محبوبیت زیاد وردپرس بین طراحان سایت همین قابلیت هست.

از ویژگی‌ها و قابلیت‌های خوب وردپرس میتونیم به موارد زیر به صورت خلاصه اشاره کنیم:

از ویژگی‌های وردپرس میشه به امنیت بالا، سئوی قوی، رسپانسیو یا همون واکنشگرا بودن سایت(یعنی سایت شما در صفحه نمایش‌های مختلف و در ابعاد مختلف به درستی نمایش داده می‌شود و کاملا با همه‌ی گوشی‌های هوشمند سازگار می‌باشد)، سازگار بودن با زبان فارسی، بروزرسانی‌های پی‌در‌پی برای رفع باگ‌ها و مشکلات امنیتی، قابلیت بک‌آپ گیری(گرفتن نسخه پشتیبان از سایت) و انتخاب کردن قالب دلخواه با توجه به حجم بسیار زیاد قالب‌ها اشاره کرد.

متن باز بودن وردپرس

اولا اینکه وردپرس یک سیستم اپن سورس هست. حالا اپن سورس یعنی چی؟ اگر شما یه نرم افزار رو بردارید و داخلش تغییراتی بدید قطعا نویسنده اون ناراحت میشه که چرا نرم افزار ما رو برداشتی اما وردپرس اینطور نیست. حتی می تونید داخل مدیریت سایتتون بنویسید کد نویسی شده توسط من .کسی هم بهتون کاری نداره 😀

اثبات شده در بین سایت‌های معتبر

دوما اکثر سایت های دنیا از وردپرس استفاده می کنند. طبق آخرین آمار ها بیش از 30% از سایت های جهان از وردپرس استفاده می کنند که این آمار خوبی هست و نشان دهنده محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا در بین سایت های جهان است. از سایت هایی که از وردپرس استفاده می کنند می توان از وبلاگ فیسبوک و سایت AngryBirds و Google Ventures و سایت کوکا کولا و NY Times نام برد. وردپرس بیش از سیزده سال است که در حال فعالیت بوده و تا امروز بیش از ۵۰ میلیون وب سایت از وردپرس استفاده می کنند.

امنیت بالای وردپرس

بحث امنیت در طراحی سایت بسیار بسیار حائز اهمیت هست. در واقع شما اگر به امنیت سایتی که ساختید اهمیت لازم رو ندید تمام زحمت‌هایی که برای سایت کشیدید از بین می‌ره. اگر وب سایت شما هک به شه هم به لحاظ مالی و اقتصادی خسارت بسیار زیادی به شما وارد می کنه و هم به شهرت کسب و کار اینترینی شما لطمه میزنه. هکرها هم میتونن اطلاعات کاربران شما رو بدزدند و یا روی سایت شما نرم افزارهای مخرب و بد افزار نصب کنند با اینکه دسترسی شما به سایت تون رو قطع می‌کنند و برای دادن دسترسی دوباره به شما از شما تقاضای مبلغ زیادی پول می‌کنند!

به همین دلیل بسیار مهم هست که شما به بخش امنیت سایت تون توجه ویژه‌ای داشته باشید. از اونجایی که هسته ورد پرس خیلی امن هست و همه روزه به وسیله تعداد بسیار زیادی توسعه دهنده بررسی و عیب یابی میشه روز به روز هم به لحاظ امنیتی ارتقا پیدا می کنه و قابل اطمینان تر میشه. در واقع به روز رسانی‌های نظمی که توسط ورد پرس انجام می‌شوند به شدت از میزان آسیب پذیری سایت شما مقابل هکرها کم می کنه.

وردپرس مطمئن و با امنیت بالا هست. همونطور که گفتم اکثر سایت های دنیا از وردپرس استفاده می کنند و تا حالا فکر نمی کنم بلاگ فیسبوک که از وردپرس استفاده می کنه و یکی از پر بازدیدترین سایت های جهان هست هک شده و یا امنیتش به خطر افتاده باشه.

البته فراموش نکنید که…

البته بارها و بارها اعلام کردیم که امنیت امری کاملا نسبی است شما ممکن است یک سیستم عامل با امنیت بسیار پایین را بتوانید با استفاده از موارد امنیتی در نظر گرفته شده توسط خودتان به یک سیستم کاملا امن تبدیل کنید یا ممکن است یک سیستم با امنیت بسیار بالا را در اختیار شخصی که دانش امنیتی ندارد قرار دهید تا آن را به یک سیستم کاملا ناامن  تبدیل کند.

امنیت نرم‌­افزارهای اینترنتی برای همه خیلی مهمه و چیزی که وردپرس رو از بقیه نرم‌­افزار­ها جدا می­کنه اینه که اطلاعات شخصی شما رو فقط خودتون بهش دسترسی دارید. درواقع افراد زیادی هستند که مراقب کدهای اصلی وردپرس هستند و خیال شما رو بابت امنیت راحت می‌­کنند.

قیمت وردپرس

وردپرس جزو سیستم های اپن سورس هست. از مزیت های یک سیستم اپن سورس این هست که سازنده آن سیستم تمام کد ها را به صورت کاملا رایگان در اختیار عموم افراد قرار می دهد. پس میتوانید همین حالا وردپرس را به صورت کاملا رایگان دانلود کنید.

هزینه طراحی سایت با ورد پرس نصبت به بقیه روش‌های طراحی سایت خیلی کمتر هست. چرا؟ چون استفاده از وردپرس رایگان هست و نیازی به هزینه نداره. در کل سیستم مدیریت محتوای شما نیاز به برنامه نویسی نداره پس هزینه‌ی اصلی که شما برای طراحی سایت باید اختصاص بدید حذف میشه و تنها هزینه‌ای که شما باید بپردازید هزینه قالب و افزونه وردپرس هست حتی خود وردپرس قالب‌ها و افزونه‌های رایگان زیادی رو با تنوع بالا به شما ارائه می‌ده. شما میتونید از یکی از 6000قالب رایگان وردپرس برای طراحی سایت تون استفاده کنید.

نصب آسان و راحت

اولین چیزی که بعد از دانلود و اجرای وردپرس روی سایت تان می بینیدیک نصب ۵ دقیقه ای آسان است. به گفته سازندگان وردپرس نصب وردپرس در عرض چند دقیقه توسط یک فرد نه چندان حرفه ای می‌تواند صورت گیرد.

به راحتی و با چند کلیک می تونید وردپرس رو نصب کنید. قبول ندارید و تا حالا نصب نکردید؟؟ امتحان کنید

هر فردی با کمترین میزان اطلاعات فنی در زمینه برنامه نویسی قادر هست که ورد پرس رو نصب کنه و بعد هم با استفاده از قالب‌ها و افزونه‌ها سایت مورد نظر خودش رو طراحی کنه. شما خیلی راحت میتونید وارد سایت ورد پرسی خود تون بشید و بدون پرداخت هزینه صفحات جدید رو در سایت خودتون ایجاد کنید.

همچنین این سیستم مدیریت محتوا انعطاف پذیری خیلی بالایی داره و هر شخص با توجه به سلیقه و نیازهای خودش میتونه به راحتی اون رو شخصی سازی کنه هزارن صفحه جدید رو در سایت ایجاد کنه و نگرانی بابت عملکرد سایت نداشته باشه. ورد پرس به راحتی نصب راه اندازی و به روز رسانی میشه و درکل روند کار با اون بسیار ساده هست.

راه‌­اندازی وردپرس ساده و آسان هست و استفاده از اون برای همه افراد چه افراد مبتدی و چه برنامه‌­نویسان در دسترسه. یاد گرفتن خیلی از نرم‌­افزارها کار سخت و زمان­‌بری هست ولی شما تنها با چند ساعت وقت گذاشتن برای وردپرس اون رو به راحتی یاد می‌­گیرید.

استفاده آسان و بدون دردسر از وردپرس

استفاده از وردپرس بسیار آسان هست. پنل مدیریت وردپرس طوری ساخته‌شده که شما به‌راحتی می‌توانید بخش‌های مختلف وبگاهتان را تغییر دهید و نیازی به برنامه‌نویسی یا تجارب قبلی نخواهید داشت. هر فردی با هر دانش فنی می‌تواند وب‌سایت خود را با وردپرس راه‌اندازی کرده و مدیریت کند و این یعنی قدرتی که وردپرس به شما خواهد داد.

It’s the power of Microsoft Word with the intuitiveness of an iPhone.

https://codex.wordpress.org/WordPres

وردپرس منابع رایگان داره و شما می­‌تونید بدون هزینه­‌های اضافی از اون استفاده کنید. هر وب‌سایتی برای اینکه بهتر دیده بشه نیاز به سئو بالا داره، از مزیت­‌های مهم وردپرس اینه که وردپرس بیشترین میزان بهره‌­وری رو از سئو داره و افزونه­‌های وردپرس باعث می­شه سئو سایتتون بالا بره. وردپرس سازگاری زیادی با موتورهای جست ­و جو داره که این مورد محبوبیت اون رو بالا می­بره.

بروزرسانی مداوم و قابلیت بک آپ گیری منظم

وردپرس هر چند مدت بروزرسانی میشه و با هر بروزرسانی قابلیت های خوبی بهش اضافه میشه و همچنین می تونید از سایتتون بک آپ بگیرید. البته برای بکاپ گیری از سایتتان باید از یک افزونه بکاپ گیری استفاده کنید که برای این مورد هم افزونه های رایگان و غیررایگان مختلفی در میهن وردپرس منتشر شده.

تیم توسعه دهنده سیستم مدیریت محتوای ورد پرس این سیستم رو به طور منظم و در فواصل زمانی مختلف به‌روزرسانی می‌کنند و نسخه جدید رو به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. یکی از فواید این به‌روزرسانی ها علاوه بر اینکه ویژگی‌های جدیدی رو به شما ارائه می‌ده این هست که سطح امنیت سایت شما رو بالا می بره. پس با استفاده از وردپرس شما همیشه یا یک سیستم به روز و کمترین میزان باگ کار می‌کنید. به روز رسانی‌های بزرگ وردپرس به طور میانگین هر 152 روز یک بار انجام می‌شوند یعنی 2 تا 3 بار در سال!

انتخاب طیف عظیمی از قالب‌های وردپرس

قالب­‌های وردپرس شکل کلی وب‌­سایت شما را نمایش می‌­دهد. قالب­‌های وردپرس تنوع خیلی زیادی دارد که شما با توجه به نیاز خودتون می‌­تونید یکی از اون‌ها رو رایگان استفاده کنید البته قالب­‌های غیر رایگان پیشرفته‌­تری هم وجود داره که با توجه به نیاز خود می­‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این قالب­‌ها به سلیقه شما در هرجای سایت شما به نمایش می­‌آیند و شما باهر فونت، سایز و رنگی می­‌توانید آنها را جایگذاری کنید.

با استفاده از قالب‌های وردپرس شما می‌تونید هر نوع سایتی رو به وجود بیارید(فروشگاهی، شرکتی، خبری و هر سایت دیگری که فکرشو بکنید). اصلا مهم نیست که سایتی که می­خواهید ایجاد کنید چقدر بزرگ­ باشه، چون با استفاده از وردپرس هرسایتی با هرمقدار حجم داده و اطلاعات می‌تونید درستش کنید، خودتون هم به راحتی و بدون داشتن کمترین دانشی در زمینه برنامه‌نویسی می‌تونید سایتتون رو مدیریت کنید.

قالب های زیادی برای وردپرس طراحی شده و همین میهن وردپرس خودتون رو هم که بگردید کافیه برای اینکه یه قالب زیبا برای سایتتون دریافت کنید.

شما با استفاده از وردپرس و طیف بسیار گسترده‌ای از قالب‌ها و افزونه‌هایی که داره میتونید هر نوع سایتی که مد نظر دارید رو به راحتی پیاده سازی کنید.

دوست دارید طراحی اختصاصی داشته باشید؟ قالب اختصاصی بسازید.

قالب‌های(پوسته) وردپرس به دو دسته تقسیم می‌شوند: اول قالب‌های رایگان که برای استفاده از آن‌ها نیازی به هزینه کردن ندارید و به راحتی بعد از دانلود می‌تونید روی سایت خودتون قرار بدید. دوم قالب‌های غیر رایگان هستند که به نسبت قالب‌های رایگان حرفه ای ترعمل می‌کنند و قابلیت‌های بیشتری رو در اختیار شما قرار می‌دهند. بهتره که سعی کنید از پوسته‌های اصلی استفاده کنید حتی اگر غیر رایگان باشند، چون اگر از قالب‌های نامعتبر استفاده کنید این امکان وجود دارد که برخی از افزونه‌ها با پوسته سازگار نباشند و شما دچار مشکل شوید، همینطور پوسته‌های نامعتبر از امنیت پایین‌تری برخوردار هستند.

 قالب وردپرس در واقع همان ساختار ظاهری سایت شما می‌باشد که کاربر مشاهده می­­کند. قالب‌های وردپرس نمونه‌های مختلفی دارند(قالب‌های فروشگاهی، شرکتی، خبری و چند منظوره و…) که شما باید با توجه به محتوای سایتتون قالب مورد نظرتون رو انتخاب کنید.

برای مثال پوسته صحیفه برای سایت‌های خبری مورد استفاده قرار می‌گیرد، پوسته The7 یک قالب چند منظوره است که از این قالب هم می­توان برای سایت‌های شرکتی و فروشگاهی استفاده کرد. اگر سایت شما حرفه‌ای هست و قالب مورد نظرتون رو پیدا نکردید می‌توانید با یک طراح و برنامه‌نویس سایت صحبت کنید تا قالب مورد نظر شما رو بسازد و روی سایتتون قرار بدید.

سایتی نامحدود! با افزونه وردپرس

افزونه‌ها(پلاگین) برنامه‌هایی هستند که روی قالب نصب می­شوند. پلاگین‌ها قابلیت یا ویژگی‌های متنوعی به سایت شما اضافه می‌کنند و در بهبود کارایی سایت شما نقش بسیار موثری دارند. برای مثال افزونه‌هایی مثل Yoast SEO برای تقویت سئوی سایت استفاده می‌شود. البته استفاده بی‌رویه از افزونه‌ها می­تونه سایت شما رو دچار مشکل بکند.

برای مثال نصب بیش از حد پلاگین­ باعث کم شدن امنیت سایت شما و کند شدن بارگذرای سایت می‌شود که همین موضوع برروی سئوی سایت شما هم تاثیر منفی می‌گذارد. پس در انتخاب پلاگین‌ها دقت کنید و از نصب پلاگین‌های اضافی و غیرضروری برروی سایت خودداری کنید(حتما تا جایی که امکان دارید از افزونه‌های اصلی استفاده کنید).

سازگار به زبان فارسی

اگر با زبان انگلیسی آشنایی چندانی ندارید جایی برای نگرانی هنگام کار با وردپرس نیست.شما میتونید به راحتی از سایت اصلی ورد پرس نسخه فارسی این نرم افزار رو دانلود کنید.

سئو (سازگار و بهینه شده برای گوگل)

اول از همه باید بدونید که اصلاً سئو چی هست؟ سئو در واقع یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هست و هر سایتی برای اینکه دیده به شه نیاز به تلاش در زمینه سئو داره. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باعث شده خیلی از متخصصان طراحی سایت به سمت ورد پرس جذب به شن رعایت نکات سئو در این سیستم مدیریت محتوا هست به طوری که ورد پرس را سئوبیس می‌نامند. بهترین سیستم مدیریت محتوا از لحاظ سئو، وردپرس هست.

وردپرس به گونه‌ای طراحی شده که شما میتونید بیشترین میزان بهره وری در زمینه سئو رو از اون داشته باشید. این سیستم مدیریت محتوا دقیقاً برای موتور جست و جوی google و همین‌طور bing توسعه پیدا کرده. موتورهای جست‌وجو عاشق سایت‌های وردپرسی هستند چون کدهای وردپرس ساده و مرتب هستند و خوندن اونها برای موتورهای جست جو بسیار ساده هست.

وردپرس واکنش گرا هست!

واکنش گرا بودن به این معنی هست که زمانی که کاربر سایت شما را با یک صفحه نمایش بزرگ مشاهده کند چیدمان بخش‌های مختلف سایت شما به گونه‌ای تنظیم شود که خوانایی سایت شما در این صفحه نمایش بزرگ خوب و خوانا باشد و همچنین اگر کاربر سایت شما از یک صفحه نمایش کوچک مانند صفحه گوشی موبایل برای نمایش سایت شما استفاده کند چیدمان سایت شما خوانایی و به نوعی تجربه کاربری خوبی داشته باشد.

به عنوان مثال منوی بالای سایت‌ها در صفحه نمایش بزرگ تمام گزینه‌هایان قابل مشاهده هست اما در صفحه نمایش گرهای کوچک به دلیل کمبود فضا بهتر است این گزینه‌ها در یک منوی کشویی قرار داده شده باشد. با وردپرس شما میتونید یک سایت واکنش گرا داشته باشید.

مدیریت کاربران سایت شما

ممکنه که شما به عنوان مدیر یک سایت مایل باشید چند سطح دسترسی مختلف به کارمندان خود تون بدید که امکان دسترسی به تمام صفحه‌ها و مطلب‌ها رو نداشته باشند. وردپرس قادر است ۵ سطح برای کاربران تعیین کند. وردپرس به شما این امکان را می‌ده که برای کاربران نقش‌های متفاوت ایجاد کنید و از ین طریق راحت‌تر کاربراتون رو مدیریت کنید.

ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس

همچنین اگر شما قصد اضافه کردن قابلیت‌های جذاب و متنوع دیگری رو هم به سایت خودتون داشته باشید می‌تونید از افزونه‌های رایگان و حرفه‌ای از پیش طراحی شده در وردپرس استفاده کنید. برای مثال اگر قصد راه‌انداری یک فروشگاه دارید می­توانید ازافزونه‌ی WooCommerce که یکی از قدرتمندترین‌های فروشگاه­سازهای وردپرس است استفاده کنید(از ویژگی­های ووکامرس می­توان به رایگان بودن، محاسبه‌­ی مالیات، فروش محصولات مختلف و گزارشات فروش و درآمد اشاره کرد).

همچنین می‌توانید برای ایجاد یک تالار گفتگو در سایت از افزونه قدرتمند و حرفه‌ای bbPress استفاده کنید(با اضافه کردن قسمت انجمن یا همون تالار گفتگو تعامل بین کاربران سایت شما برقرا میشه و اگر با مشکل یا سوالی روبه‌رو شوند می‌توانند در این قسمت بیان کنند و به جواب برسند).

هزینه ساخت سایت با وردپرس

خب حتما تا الان این سوال به ذهنتون رسیده که ساخت یک وب­سایت از صفر تا صد چقدر هزینه بردار است؟

بعد از اینکه روش ساختن سایتتون رو انتخاب کردید، باید یک هاست(میزبان وب) و دامین خریداری کنید که در حال حاضر هزینه یک هاست حدودا از 100 هزار تومان شروع می‎‌شود(البته این مقدار در شرکت‌های مختلف متفاوت است)، شما باید با توجه به نیاز سایتتون هاست مناسب رو انتخاب کنید. دو ملاک اصلی در قیمت سرویس هاست‌ها، فضای هاست و پهنای باند ماهیانه می­باشد که در اختیار شما قرار می‌دهند(هاست رو با توجه به حجم داده‌های سایتتون انتخاب کنید).

قیمت دامین‌های پرکاربردی هم مثل com 139000 و ir 4500 تومان(در شرکت‌های مختلف متفاوت است) می‌باشد. اگر هم سایتتون رو با سیستم‌های مدیریت محتوای رایگان مثل وردپرس راه اندازی کردید هزینه‌ی اضافی برای پشتیبانی سایتتون یا طراح وب ندارید، فقط برای خرید یک قالب حرفه­ای و مناسب باید حدود 100 هزار تومان هزینه کنید(قیمت قالب‌های مختلف متفاوت است)، برای اضافه کردن قابلیت‌ها و امکانات مختلف به سایتتون از جمله صفحه‌ساز و تقویت سئو هم می‌تونید از افزونه‌های حرفه‌ای استفاده کنید، که هزینه هر افزونه می­تونه حدود 100 هزار تومان باشد(قیمت افزونه‌های مختلف متفاوت است).

شروع کار با وردپرس

اگر شما هم می خواهید قوی ترین سیستم مدیریت محتوای جهان را روی سایتتان نصب کنید همین الان وردپرس را دانلود کنید!

در مرحله بعدی باید سایتتون رو روی سیستم شخصی خودتون نصب و راه اندازی کنید.

مشاهده آموزش جلسه دومدریافت آخرین نسخه وردپرس فارسی

اگر قصد دارید این آموزش‌ها را بصورت متنی و تصویری مشاهده کنید که همین مقاله را ادامه دهید و سپس به مقاله‌های بعدی آموزش رایگان وردپرس مراجعه کنید تا بصورت کاملا رایگان به شما نحوه راه اندازی سایت را توضیح دهیم.

چنانچه قصد دارید این آموزش‌ها را بصورت ویدیویی دنبال کنید می‌توانید از پکیج آموزش وردپرس استفاده کنید. در این پکیج شما را بصورت ویدیویی با راه اندازی سایت آشنا خواهیم کرد.

اگر قصد دارید خیلی حرفه‌ای باشید و پشت صحنه کسب‌وکارهای اینترنتی مثل میهن وردپرس را ببینید و تجربیات چند ساله مدیر وبسایت میهن وردپرس را دریافت کنید می‌توانید از پکیج جامع وبمستران طلایی استفاده کنید.

راستی! برای دریافت مطالب وردپرسی در کانال تلگرام میهن وردپرس عضو شوید.

منبع: میهن وردپرس

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۵/۲۱
شهربانو دوستی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی