۱۰ نکته مهم و کاربردی برای برنامه نویسان اندروید
سلام به همه عزیزان علاقه مند به برنامه نویسی اندروید
همونطور که همه ما برای یادگیری برنامه نویسی به هر زبانی باید سراغ منابع آموزشی مختلف بریم و بر اساس سرفصل های استاندارد که ارائه میشه اقدام به یادگیری کنیم. اما دقت کنید همیشه همه موارد و نکات مهم رو نمیشه در آموزش ها و سرفصل ها پیدا کرد. خیلی از موارد هستن که به صورت آموزشها نانوشته دراومدن و اکثرا یا با کسب تجربه پی به این موارد میبرن و یا هم با جستجو در اینترنت.
ما در این مطلب ۱۰ نکته مهم و کاربردی رو مطرح کردیم که دونستن این موارد میتونه در ساخت برنامه های اندرویدی به شما کمک کنه.
۱- متغیر های public باعث کاهش سرعت اجرای برنامه میشوند.
استفاده از متغیر های public شاید به نظر باعث راحتی کار در انتقال اطلاعات به بخش های مختلف برنامه بشود ولی در نظر بگیرید که برنامه در طول مدت اجرا یک متغیر public را از حافظه رم حذف نکرده و به مرور باعث کاهش سرعت اجرا برنامه میشود. همچنین در مواردی که متغیر شما قرار است یک مقدار ثابت را نگهداری نمایید از خاصیت final برای متغیر خود استفاده کنید. این خاصیت نیز در افزایش بهره وری برنامه شما تاثیر دارد.
۲- یک استاندارد در id گذاری برای خود در نظر بگیرید.
مرتب نویسی از مهمترین مسائلی است که کمتر برنامه نویسی به آن توجه دارد. یکی از مهترین قسمتهای برنامه نویسی اندروید اتصال xml به java میباشد که این کار به کمک پارامتر id انجام میپذیرد. این پارامتر در تمام برنامه uniq بوده و در صورت تکرار باعث بروز مشکل میشود. بهترین راه دادن نظم و استاندارد خاص به id ها میباشد. به طور مثال فرمول سخت id را به صورت : (اسم آبجک_ نوع آبجکت_ نام لایه ) در نظر میگیریم:
نمونه : Main_btn_submit
۳- از نوشتن کدهای تکراری بپرهیزید.
یکی از بهترین مزیت های زبان جاوا پشتیبانی قدرتمند از خاصیت شی گرایی میباشد. تا سرحد امکان کدهای تکراری را در قالب یک تابع در یک کلاس منحصر به فرد تعریف و در مواقع لازم از آن استفاده نمایید.
۴- بیشتر از نیاز برنامه تقاضای مجوز در برنامه را نداشته باشید.
به عنوان مثال در صورتی که یک کتاب آموزشی ساخته اید و مایلید کاربر بتواند برای شما به صورت متنی پیام ارسال کند . لازم نیست دسترسی ارسال sms را برای برنامه بگیرید. این کار باعث کاهش اعتماد به برنامه شما میشود. تنها کافیست به کمک اینترنت های ساده عملیات ارسال sms را به کمک سیستم عامل و بدون داشتن مجوز انجام دهید.
۵- در استفاده از دیتابیس sqlite استفاده از index را فراموش نکنید.
تعریف یک فیلد به عنوان index در جدول مخصوصا جداول با محتوای بسیار زیاد باعث افزایش چشمگیر سرعت اجرای کوئری ها میشود.
۶- در ساخت برنامه هایی که با سرور در ارتباط هستند تا حد امکان پردازش ها را به سرور منتقل نمایید.
پردازش اطلاعات در سمت سرور دو مزیت مهم را برای شما دارد اول اینکه کاربرانی با دستگاه های ضعیف تر با کند بودن روند برنامه روبه رو نخواهند شد چرا که بیشتر پردازش سمت سرور انجام شده است و کلاینت فقط دریافت کننده و نمایش دهنده است. دوم اینکه زمانی که پردازش سمت سرور باشد به راحتی و بدون نیاز به تغییر برنامه و اراده آپدیت جدید میتواند روند پردازش اطلاعات را تغییر دهید یا اصطلاحا برنامه شما قابلیت انعطاف بیشتری خواهد داشت.
۷- قبل از ساخت امکانی خاص در برنامه مطمئن شوید که کتابخانه آماده آن موجود نباشد.
بسیاری از امکاناتی که ما در برنامه خود استفاده میکنیم قبلا توسط برنامه نویسیان دیگر نوشته شده است و به صورت کتابخانه در اینترنت موجود است.
مزیت اول این کار صرفه جویی در زمان برنامه نویسی و رفع مشکل برنامه است و مزیت دوم استفاده از کدهای بهینه شده و استاندارد است. به عنوان مثال برای دانلود تصویر به جای نوشتن تابع و استفاده از ابزار Urlconnection بهتر است از کتابخانه picaso استفاده نماید.
۸- برنامه خود را قبل از انتشار حداقل روی چندین دستگاه مختلف تست کنیم.
سیستم عامل اندروید به دلیل تفاوت های بسیار زیادی که روی دستگاه مختلف با یکدیگر دارد واکنش های مختلفی را به برنامه شما نشان میدهد. پس حتما قبل از انتشار ، برنامه خود را روی هر تعداد دستگاه اندرویدی که میتوانید تست کنید.
۹- برای امنیت برنامه خود از progurd استفاده نمایید.
استفاده از progurd باعث کد شدن کلاس های شما خواهد شد و امکان هک برنامه شما و تغییر در آن به حداقل ممکن خواهد رسید.
۱۰- برای انجام هرکاری به سراغ قویترین منبع و ابزار بروید.
هر کاری اصولی داره و ساخت هر چیزی محیط مخصوص به خودش رو . برنامه نویسی اندروید هم در حال حاضر به روش های مختلفی انجام میشه و یک نفر برای ساخت یک برنامه اندرویدی به چندین روش میتونه اقدام کنه. اما باید این رو در نظر بگیرد که ملاک هر محیط چیه؟ بسیاری از محیط های جدید که به ساخت برنامه های اندرویدی اقدام میکنن فقط یک شعار دارن و اونم اینه که برنامه نویسی باید راحت باشه. ولی آیا راحتی برنامه نویسی مهم ترین ملاکه؟ مهمترین ملاک قدرتمند یه یک محیط برنامه نویسی و اصالت اون محیطه. زمانی که از یک محیط قدرتمند استفاده میکنید مطمئنید که هیچوقت به بن بست نمیخورید. Android studio و java در حال حاضر تنها محیط قدرتمند و زبان اصلی برای برنامه نویسیه اندرویده. پس دقت کنید راحت بودن و یا استفاده کردن از یک زبان دیگه برای برنامه نویسی اندروید گولتون نزنه و از محور اصلیه داستان دور نباشید تا در آینده به مشکل برخورد نکنید.
نویسنده : پوریا انجمنی
lمنبع: دانشجویار