زبان های برنامه نویسی موبایل
طبق آخرین آمار منتشرشده توسط منابع خبری طی سالهای گذشته، میزان استفاده از تلفنهای همراه هوشمند نسبت به رایانههای شخصی با سرعت بسیار زیادی بیشتر شده است.
طبق این آمار رسمی، هر فرد در طول روز بهطور متوسط ۱۴۵ دقیقه را به چک کردن موبایل خود اختصاص میدهد و این استقبال گسترده از موبایلهای هوشمند، بازار بسیار پررونقی را برای کسانی ایجاد کرده است که در زمینه توسعه و برنامهنویسی برنامههای موبایل فعال هستند.
در این مقاله سعی شده است تا شما را زبانهای برنامهنویسی موبایل آشنا کرده و با معرفی مختصر هر یک از زبانها، کاربردهای هر یک از این زبانها را بازگو نماییم.
انواع زبانهای برنامهنویسی موبایل
۱-Buildfire.JS
این زبان برنامهنویسی که از یک SDK به نام SDK Buildfire و جاوا اسکریپت تشکیلشده است، یکی از برترین زبانهای برنامهنویسی برای موبایل است که برای کاربران امکانات زیادی را فراهم میکند تا بتوانند با بهکارگیری قابلیتهای بکاند Buildfire با کیفیت و سرعتهای بیشتری اپلیکیشن های خود را برنامهنویسی کنند.
در این زبان برنامهنویسی شما میتوانید با استفاده از پلاگین ها بیشتر از ۷۰ درصد کار برنامهنویسی را انجام دهید و با درک خوب درخواستهای مشتری و یا نیازهای استفادهکننده از اپلیکیشن با استفاده از این زبان برنامهنویسی میتوانید بهراحتی اپلیکیشن های موفق را تولید کرده و توسعه دهید.
۲-Python
زبان برنامهنویسی پایتون را میتوان بهجرئت یکی از برترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا نامید، که بهغیراز برنامهنویسی اپلیکیشن های موبایل، در بسیاری از پلتفرمها مورداستفاده است. سادگی در یادگیری این زبان برنامهنویسی و کاربرد بالای آن در کنار بازار کار بسیار مناسب در ایران سبب شده است تا این زبان برنامهنویسی توسط شرکتها و برنامهنویسهایی که بهصورت مستقل کار میکنند بسیار پرطرفدار باشد.
ازجمله مهمترین برنامههایی که توسط این زبان تولید شدهاند میتوان به برنامهها و اپلیکیشن های DropBox اشاره نمود.
مشاهده دوره جامع آموزش پایتون
۳-Java
زبان برنامهنویسی جاوا یکی از قدیمیترین زبانهای برنامهنویسی است و برای اپلیکیشن های موبایلی نیز مورداستفاده قرار میگیرد. با توجه به برنامهنویسی پلتفرم اندروید با استفاده از زبان جاوا، درصورتیکه بخواهید برای این سیستمعامل برنامههای کامل و جامعی را طراحی کنید میتوانید از این زبان برنامهنویسی استفاده کنید.
مهمترین مزیتی که جاوا نسبت به زبانهای برنامهنویسی دیگر دارد، کلیت و جامعیت این زبان است و کاربر درصورتیکه به این زبان مسلط باشد تقریباً میتوان گفت که هیچگونه محدودیتی در برنامهنویسی نداشته و میتوانید برنامههای کاملی را با استفاده از این زبان برای اندروید بنویسید.
مشاهده دوره صفر تا صد آموزش جاوا
۴-C#
زبان برنامهنویسی سی شارپ زبانی شی گرا و جزگرا بوده و توسط مایکروسافت ایجاد شده است. این زبان برنامهنویسی توسط Unity3D پشتیبانی میشود و به همین دلیل مناسب برای کسانی است که علاقهمند به تولید اپلیکیشن های بازی برای پلتفرمهای مختلف میباشند. همچنین کسانی که به این زبان برنامهنویسی مسلط باشند میتوانند از Xamarin که پلتفرمی برای طراحی اپلیکیشن است استفاده نمایند.
مشاهده دوره آموزش جامع سی شارپ
۵-Objective-C
این زبان برنامهنویسی شی گرا که تنها برای هدفهای تک منظوره نبوده و برای کارهای مختلف مورداستفاده میباشد. این زبان برنامهنویسی با اضافه کردن مفاهیم مربوط به ارسال پیام اسمال تاک به زبان سی ایجاد شده است. این زبان برنامهنویسی پیش از سوئیفت برای برنامهنویسی برنامههای iOS مورداستفاده بوده است و هنوز هم بسیاری از برنامهنویسها ترجیح به استفاده از این زبان را دارند.
انتخاب زبان برنامهنویسی برای یادگیری
درصورتیکه به برنامهنویسی اپلیکیشن های موبایل علاقهمند هستید ولی در میان زبانهای برنامهنویسی سردرگم شدهاید، بهتر است با آشنایی بهتر از هر زبان برنامهنویسی، بهترین زبانی که برای شما مفید خواهد بود را انتخاب کرده و استفاده نمایید. علاقه و پیگیری آموزش میتواند تأثیر بسیار زیادی در افزایش مهارت شما داشته باشد و بهتر است بجای یادگیری سطحی چند زبان برنامهنویسی، به یک زبان برنامهنویسی کاملاً مسلط شوید.
منبع: دانشجویار