آیا React Native انتخاب مناسبی برای یک استارتاپ است؟
انتخاب یک تکنولوژی مناسب برای راه اندازی یک کسب و کار و یا به عبارتی دیگر یک استارتاپ کاری دلهرهآور است. این تصمیم حتی زمانی که بخواهید یک برنامه موبایل را توسعه دهید، سخت تر خواهد شد. در این مورد نه تنها باید مجموعه ای از تکنولوژی های مناسب را برای توسعه برنامه خود انتخاب کنید، بلکه باید به پلتفرم گروههای هدف (اندروید یا ios) نیز توجه کنید.
خوشبختانه می توانیم از React Native استفاده کنیم، این فریمورک کاملاً کراس پلتفرم بوده و به شما اجازه می دهد با یک تیر دو نشان را بزنید، بنابراین React Native می تواند انتخاب مناسبی برای استارتاپ ها باشد. مقاله زیر را مطالعه کنید تا بیشتر با این چارچوب و شرکت هایی که با آن به موفقیت رسیدهاند، اطلاعات به دست آورید.
چیزهایی که در زمان انتخاب فریمورک برای توسعه موبایل باید در نظر داشته باشید
قبل از اینکه به سمت فریمورک React Native حرکت کنیم، اجازه دهید نگاهی به عواملی داشته باشیم که در زمان انتخاب فریمورکی برای موبایل باید در نظر داشته باشیم. به این موارد توجه کنید، انتخاب شما در این مرحله میتواند فرآیند کاری شما را بهبود بخشد، با این حال انتخاب نامناسب هم برای شما دردسرهایی را در پیش خواهد داشت. چهار مورد مهمی که باید در نظر بگیرید عبارتند از :
- هزینه های بالقوه. هزینه ها معمولا فاکتورهای مهمی هستند که در زمان شروع پروژه موبایل باید آنها را در نظر بگیرید، اگر به دنبال ایجاد برنامه هایی برای هر دو پلتفرم اندروید و ios هستید، یک فریمورک کراس پلتفرم گزینه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. زمانی که برای هر دو پلتفرم یک برنامه را طراحی می کنید مسلما هزینه های شما در مقایسه با زمانی که دو برنامه مجزا را توسعه میدهید، پایینتر خواهد آمد.
- در دسترس بودن توسعهدهندگان مستعد. تقاضا برای توسعه دهندگان خوب بسیار بالاست، برای همین است که بهتر است یک فریمورک پرطرفدار را انتخاب کنید، زیرا در این صورت شانس پیدا کردن توسعه دهندگان مستعد برای شما بیشتر خواهد بود.
- زمان رسیدن به بازار. ایجاد یک پروژه و رساندن به موقع آن به بازار رمز موفقیت شما خواهد بود. اگر میخواهید سریعا وارد بازار شوید، React Native یک انتخاب عالی برای شما خواهد بود.
- تعمیر، نگهداری و توسعه. اگر طرح های توسعه ای گسترده ای را مد نظر دارید، توسعه بومی را در نظر بگیرید زیرا در تکنولوژی های بومی برای بروز رسانی های متوالی باید بیشتر آماده باشیم، با این حال اگر برنامه شما با فریمورک و پکیج های مربوطه به روز هست شما چنین مشکلی را نخواهید داشت.
React Native چیست؟
React Native فریمورکی برای ساخت برنامه های موبایل کراس پلتفرم با استفاده از زبان جاوا اسکریپت است. به طورخلاصه ایده اصلی پشت این فریمورک ساخت رابط کاربری چند سکویی با استفاده از JSX است که در انتها به کدهای بومی در اندروید و ios تبدیل میشوند. منطق برنامه شما کاملاً در جاوا اسکریپت نوشته می شود، بنابراین نیازی به دانستن جاوا و یا کاتلین برای اندروید و C یا سوئیفت برای ios به منظور ساخت برنامه های موبایل نخواهید داشت.
حتی اگر بخواهیم ساده تر بگوییم React Native یک فریورک توسعه کراس پلتفرم بوده که به ما اجازه می دهد کدها را یک بار نوشته و آن ها را برای اندروید و ios منتشر کنیم.
استارتاپ های موفقی که از React Native استفاده می کنند
تکنولوژی های بزرگ تنها یک جنبه از کسب و کارهای موفق هستند، اجازه دهید نگاهی به کمپانی هایی داشته باشیم که در طراحی اپلیکیشن های خود از React Native استفاده کردند :
- Discord یک برنامه کراس پلتفرم برای متون، ویدیو و ارتباطات صوتی با بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر در سراسر جهان است. اگرچه این برنامه به طور خاص برای گیمر ها ساخته شده است، اما بسیاری از نسلهای جدید از آن به عنوان یک پلتفرم رسانه اجتماعی استفاده میکنند.
- Uber Eats یک برنامه تحویل غذا است که به صورت یکپارچه رستورانها، رانندگان و مشتریان را به همدیگر متصل می کند. اپلیکیشن این کمپانی با استفاده از React Native توسعه داده شده است.
- Delivery.com مشتریان را قادر میسازد که به صورت آنلاین به کسب و کارهای محلی سفارش دهند. هر روز بیش از یک میلیون مشتری از اپلیکیشن این مجموعه که با React Native نوشته شده است استفاده می کنند.
- Gyroscope اپلیکیشنی است که به کاربران خود کمک میکند که به اهدافی در زندگی مانند کم کردن وزن، رسیدن به بهره وری بیشتر و بهبود رفاه کلی دست یابند. این برنامه می تواند فعالیت های فیزیکی یک کاربر را ردیابی کنند و پیشنهاداتی برای بهبود آنها ارائه دهد. تمام اینها با React Native پیاده سازی شده است.
- Townske به شما اجازه می دهد بهترین مکان ها را برای کافه ها و رستوران ها پیدا کنید. برنامه موبایل Townske ظاهر زیبا و سهولت استفاده را به React Nativeبدهکار است.
مزایای استفاده از React Native
همانطور که ملاحظه کردید، بسیاری از شرکتها به لطف استفاده از React Native به موفقیتهای بزرگی دست یافته اند. اما چه چیزی به طور خاص این فریمورک را برتری داده است؟ بگذارید نگاهی به نقاط قوت فریمورک React Native بیندازیم :
- هزینههای توسعه. به دلیل این که کدی که می نویسید در هر دو پلتفرم اندروید و ios کاربرد دارد، هزینه توسعه برنامه شما بسیار پایین خواهد بود. حتی یک توسعه دهنده تنهای React Native هم می تواند برنامه را برای هر دو پلتفرم توسعه دهد.
- فراوانی توسعه دهندگان با استعداد. React Native بر اساس جاوا اسکریپت پیاده سازی شده است. زبان جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی مشهوری است. بر اساس آمار سایت Stack Overflow بیش از ۷۰ درصد از کاربران، این زبان را می شناسند. بنابراین توسعه دهندگان با استعداد زیادی در بازار وجود دارد که می توانید از آنها برای ساخت اپلیکیشن خود استفاده کنیم.
- زمان رسیدن به بازار. با استفاده از React Native برنامههای خود را بسیار سریعتر از روش های سنتی میتوانید توسعه دهید. برای نمونه برنامهای که مجموعه ما چندی پیش وارد بازار کرد، فقط سه ماه برای طراحی آن زمان صرف شد.
- پشتیبانی از هر دو سیستم عامل موبایل. React Native به شما اجازه می دهد برنامه خود را برای هر دو سیستم عامل اندروید و ios به صورت همزمان منتشر کنید. حتی اگر با یک پلتفرم شروع کنید، جابجا شدن به پلتفرم دیگر کار ساده ای خواهد بود.
- کامپوننت های رابط کاربری قابل استفاده مجدد. وقتی برنامهای با استفاده از React Native توسعه میدهید، شما باید به تعریف کامپوننت ها در جاهای مختلف برنامه بپردازید، این کامپوننت ها همچون بلاک های قابل استفاده مجدد، یک بار نوشته می شوند و می توانند جاهای مختلف استفاده شوند و در وقت و هزینه شما صرفه جویی کنند.
- کامپوننت های بومی قابل استفاده مجدد. شما همچنین می توانید به سادگی اپلیکیشن های React Native را با استفاده از کامپوننت های بومی گسترش دهید. می توانید از قابلیت هایی مانند camera و GPS استفاده کنید.
- ثبات و پایداری. React Native نسبتا فریمورکی جدید است، ولی به لطف پشتیبانیهای فیس بوک بسیار پایدار است. این فریمورک در FB و Instagram نیز استفاده شده است. این تکنولوژی روز به روز در حال بهتر شدن است و کمپانیهای بزرگ تری از آن استفاده میکنند.
ریسک های استفاده از React Native
هیچ تکنولوژی بدون عیب نیست، اگرچه ما معتقدیم در مورد React Native جنبههای مثبت، بسیاری از جنبه های منفی را میپوشاند، با این حال دانستن معایب این فریم ورک نیز خالی از لطف نیست :
- ریسک بالا در انجام اشتباهاتی که می تواند تاثیر منفی بر روی کارایی برنامه داشته باشد. برنامه ای که با React Nativeنوشته میشود در کارایی می تواند به خوبی برنامه های بومی باشد. با این حال انجام اشتباه در React Native که بر روی کارآیی تاثیر بگذارد رایجتر است. با این وجود اگر توسعه دهندگان شما با تجربه باشند این مشکل را نخواهید داشت.
- اندروید ممکن است به کار بیشتری نسبت به ios نیاز داشته باشد. کار با اندروید در این فریمورک نیاز به مهارت های بیشتری دارد و اغلب به زمان بیشتری برای صرف کردن بر روی کامپوننت های رابط کاربری اندروید به نسبت ios نیاز دارید.
- مقیاسپذیری. اکثر اوقات مقیاسپذیری برنامه های React Native برای استفاده در اپلیکیشن های بزرگ مانند فیس بوک و اینستاگرام کافی است، اما گاهی اوقات همین مقدار نمی تواند کافی باشد. با این حال برنامه های جدید نوشته شده در این فریمورک به همراه معماری خوب تا حدودی مشکل را برطرف کردند.
امیدوارم این مقاله دیدی کلی در مورد فریمورک React Native به شما داده باشد، همانطور که در این مقاله اشاره کردم این فریمورک دارای مزایا و معایبی است البته معایب آن قابل چشم پوشی است، پس می توانید با خیال راحت از آن در پروژه های خود استفاده کنید.
#React Native #فریمورک جاوا اسکریپت
منبع: لرن سورس