طراحی سایت | برنامه نویسی

آموزش طراحی سایت و برنامه نویسی

طراحی سایت | برنامه نویسی

آموزش طراحی سایت و برنامه نویسی

Node.js برای چه چیزهایی استفاده میشود؟

چهارشنبه, ۹ مرداد ۱۳۹۸، ۰۲:۲۶ ب.ظ

اگرچه حدود یک دهه از انتشار Node.js می گذرد، این محیط اجرا در این مدت جایگاه خود را بسیار محکم کرده است و از محبوبیت بالایی برخوردار است. Node.js تقریباً توسط همه از مایکروسافت گرفته تا PayPal تا Netflix استفاده می‌شود. لیست بلند بالای شرکت های بزرگ که در حال حرکت به سمت این محیط اجرای محبوب هستند هر روز بزرگتر میشود و البته پیش‌بینی می‌شود این روش در آینده با همین سرعت ادامه پیدا کند.

what-is-node-js-used-for

ممکن است از قبل بدانید که Node.js یک زمان اجرای جاوا اسکریپت است که بر روی موتور جاوا اسکریپت V8 از گوگل کروم ساخته شده است. این موتور از قابلیت هایی همچون event-driven و non-blocking I/O برای رسیدن به حداکثر کارایی در حالی که همچنان وزن سبک خود را حفظ کرده است، استفاده میشود.

اما Node.js برای کجاها استفاده می شود؟ آیا محیط هایی وجود دارد که Node.js برای آنها بسیار ایده‌آل باشد و در واقع راه حلی واقعی برای آنها محسوب شود؟

برای طراحی برنامه های شبکه ای مقیاس پذیر

قابلیت های مختلفی در Node.js وجود دارد که این محیط زمان اجرا را برای ساخت برنامه های شبکه ای مقیاس پذیر مناسب کرده است.

  • V8 : در ابتدا برای گوگل کروم طراحی شد، V8 یک موتور جاوا اسکریپت متن باز بوده که برای مرورگرهای گوگل کروم و Chromium توسعه پیدا کرده است. این موتور قدرتمند جاوااسکریپت  را قبل از اجرا به صورت مستقیم به کدهای بومی ماشین کامپایل می کند. در این صورت باعث میشود کدها کارایی بسیار بالایی در زمان اجرا داشته باشند.
  • Asynchronous (ناهمزمانی) : زمانی که از یک وب سرور php خواسته می شود تا فایلی را باز کرده و محتوای آن را برگرداند، تا زمان بازگشت محتوا نمی تواند درخواست دیگری را مدیریت کند. برخلاف php محیط اجرایی Node.js ناهمزمان است، بنابراین درخواست ها می توانند بدون وابستگی به همدیگر مدیریت شوند. این کار خروجی و کارایی را بهبود می‌بخشد.
  • Single-threaded (تک نخی) : با بهره بردن از مدل حلقه رویداد single threaded محیط اجرای Node.js قادر است، کاربران را به صورت همزمان و بدون ایجاد چندین نخ (threads) مدیریت کند. این کار هزینه های کارایی جابجایی بین نخ ها را کاهش می دهد و خطاهایی که در زمان جابجایی بین این نخ ها ممکن است تولید شود (که البته رفع آنها هم خیلی سخت است) را می کاهد.
  • API های یکپارچه : از آنجایی که Node.js از الگو های توسعه سمت سرور پشتیبانی می کند، می تواند به آسانی با یک مرورگر و یا پایگاه داده ای ترکیب شود که از JSON برای توسعه یکپارچه جاوا اسکریپت استفاده می کند.

Node.js برای چه چیزی استفاده می شود؟

Node.js به خوبی اثبات کرده است که برای توسعه برنامه هایی که توانایی اجرای جاوا اسکریپت را در هر دو طرف کلاینت و سرور دارند، بسیار مفید است. بر اساس تحقیقاتی که توسط بنیاد Node.js انجام شده است (که ماموریت آن انتشار Node.js در همه جا و تسریع در روند توسعه با استفاده از محیط است) مشخص شد، که برنامه های وب از جمله برنامه هایی هستند که Node.js برای آنها بسیار استفاده شده است.

تقریبا ۸۵ درصد از استفاده از این محیط محبوب مربوط به برنامه‌های وب است. اما در زیر نشان می دهیم که Node.js تنها محدود به اپلیکیشن های وب نیست.

what-is-node-js-used-for-chat

اپلیکیشن های چت

Node.js معمولاً برای توسعه برنامه های real-time استفاده می شود. این برنامه ها با نام RTA هم شناخته می شوند. قابلیت های غیر همزمانی و طبیعت رویداد محور بودن Node.js آن را قادر می کند که عملیات های سنگین ورودی و خروجی را مدیریت کند. رسیدن به سطح بالایی از کارایی که کاربران برنامه های real-time مدرن انتظار دارند، برای کسانیکه از Node.js استفاده می کنند، بسیار آسان تر است.

زمانی که برنامه چتی را با استفاده از Node.js توسعه می‌دهید، می‌توانید از مزایای کتابخانه Socket.IO که ارتباطات بلادرنگ دوطرفه و مبتنی بر رویداد را بین سرور و مرورگر فعال می کند بهره ببرید. با استفاده از کتابخانه Socket.IO ساخت گروه های چت با کدنویسی کمتر از 30 خط امکان پذیر است.

برنامه های بزرگ

تبدیل شدن به یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات رسانه در جهان کار آسانی نیست، بخصوص زمانی که  وظیفه شما ارائه محتوا به بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر در سراسر جهان است و البته به همین دلیل است که Netflix نیمی از API های خود را در سال ۲۰۱۸ به Node.js منتقل کرد. به لطف Node.js یک زبان مشترک برای سمت سرور و مرورگر وجود دارد و از قابلیت های غیر همزمانی بهره میبرد.

این قابلیت ها عملیات‌های real-time را بسیار ساده و آسان می‌کند.

اپلیکیشن‌های Command-line

در دنیای توسعه جاوا اسکریپت به برنامه های Command-line توجه زیادی نمی شود، با این حال واقعیت این است که اغلب سازمان‌های بزرگ از برخی ابزارهای command-line استفاده می‌کنند. به لطف کتابخانه‌های همچون commander، yargs و oclif ساخت برنامه های Command-line با استفاده از Node.js بسیار ساده سریع و تا حد زیادی مقرون به صرفه است.

به این ترتیب Node.js به توسعه دهندگانی که با زبانهای سمت سرور سنتی آشنایی ندارند اجازه می دهد که از جاوا اسکریپت برای استفاده های خارج از وب بهره ببرند.

what-is-node-js-used-for-games

بازی های مرورگر

Node.js همچنین می تواند در توسعه بازی هایی که با ترکیب تکنولوژی‌هایی همچون HTML5 و Socket.IO ساخته می‌شوند، مشارکت داشته باشد. از این محیط اجرا می توان برای ساخت بازی های تک کاربره و چند کاربره که مستقیم در مرورگر اجرا میشود استفاده کرد.

Node.js برای توسعه دهندگان بازی ابزارهایی فراهم می آورد که پیچیدگی های توسعه را کاهش می دهد، علاوه بر این Node.js به توسعه دهندگان اجازه می دهد که کدهای زیادی را بین سرور و کلاینت به اشتراک بگذارند.

سیستم های توکار

ایده استفاده از جاوا اسکریپت برای برنامه نویسی میکروکنترلر ها عجیب به نظر می رسد، اما برنامه نویسی سخت افزار به سرعت در حال رشد است. در زمان کنونی حتی چیزی به نام low.js وجود دارد که به Node.js اجازه می دهد بر روی چیپ ها اجرا شود.

نتیجه

پاسخ های زیادی برای این سوال وجود دارد : Node.js برای چه چیزهایی استفاده می شود؟ زیرا Node.js یک محیط اجرای بسیار قدرتمند است که کدهای جاوا اسکریپت را خارج از مرورگر اجرا میکند. از برنامه‌هایی که از غیرهمزمانی و رویداد محور بودن نفع میبرند تا سیستم های توکار و غیره همه کاربردهای هستند که می‌توانید برای Node.js نام ببرید. 

#Node.js #نود جی اس

منبع: لرن سورس


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۵/۰۹
شهربانو دوستی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی